Najpopularniejsze polskie potrawy
DESKA REGIONALNYCH PRZYSMAKÓWpolędwica z jelenia, szynka z daniela, boczek z dzika, pasztet z zająca, schab z dzika, kabanos i kiełbasa z dzika podane ze smalcem, żurawiną i podgrzybkiem marynowanym |
GRILLOWANY OSCYPEK PODANY Z ŻURAWINĄtwardy wędzony ser, przygotowywany z mleka owczego, charakterystyczny dla polskich gór |
PIEROGI RUSKIEnajpopularniejsze polskie pierogi – ręcznie robione – których smak zna każdy polak popularny w Polsce i na Ukrainie rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi |
ŻUREK GALICYJSKI Z KIEŁBASĄ I JAJKIEMstaropolska zupa, przyrządzana na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej, mająca charakterystyczny kwaśny smak. Specjalność regionalnej kuchni polskiej |
PIECZEŃ Z DZIKA W SOSIE Z ŻUBRÓWKI Z BROKUŁAMI W CIEŚCIE PIWNYMW staropolskiej kuchni był najbardziej cenionym mięsem pod względem kulinarnego prestiżu nie ustępując nawet wołowinie. |
ŻEBERKO WIEPRZOWE W SOSIE MIODOWO PIWNYMŻeberko wieprzowe to najczęściej spotykane danie w kuchni polskiej. |
SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI WANILIOWYMITradycyjny deser z ciasta kruchego i jabłek. Wypiekana jest na cienkim cieście a na wierzch przygotowywana jest słodka kruszonka. |
120 zł |
|
Tel.: 12 430 07 62 e-mail: biuro@restauracja-galicyjska.pl |