Ta strona wykorzystuje pliki cookies m.in. do analizy statystycznej ruchu oraz do dopasowania wyglądu i treści strony do indywidualnych potrzeb użytkownika. Pozostawiając w ustawieniach przeglądarki włączoną obsługę plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie.
X
Zarezerwuj stolik
Łosoś wędzony
Pierogi z mięsem
Stek z polędwicy wołowej
Pieczeń z dzika
Polędwiczki cielęce
Roladki drobiowe
Polędwiczka z dorsza
Półmisek galicyjski
Duet wiedeński
Szarlotka na ciepło
Gruszka w sosie karmelowym

Biesiada polskich smaków

Najpopularniejsze polskie potrawy

DESKA REGIONALNYCH PRZYSMAKÓW

polędwica z jelenia, szynka z daniela, boczek z dzika, pasztet z zająca, schab z dzika, kabanos i kiełbasa z dzika podane ze smalcem, żurawiną i podgrzybkiem marynowanym

GRILLOWANY OSCYPEK PODANY Z ŻURAWINĄ

twardy wędzony ser, przygotowywany z mleka owczego, charakterystyczny dla polskich gór
Jest polskim produktem regionalnym, chronionym przez prawo unijne

PIEROGI RUSKIE

najpopularniejsze polskie pierogi – ręcznie robione – których smak zna każdy polak popularny w Polsce i na Ukrainie rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi

ŻUREK GALICYJSKI Z KIEŁBASĄ I JAJKIEM

staropolska zupa,  przyrządzana na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej, mająca charakterystyczny kwaśny smak. Specjalność regionalnej kuchni polskiej

PIECZEŃ Z DZIKA W SOSIE Z ŻUBRÓWKI Z BROKUŁAMI W CIEŚCIE PIWNYM

W staropolskiej kuchni był najbardziej cenionym mięsem pod względem kulinarnego prestiżu nie ustępując nawet wołowinie.
U nas, dzięki nasionom jałowca i palonym liściom tymianku smak dania w najlepszy sposób prezentuje polską kuchnie

ŻEBERKO WIEPRZOWE W SOSIE MIODOWO PIWNYM

Żeberko wieprzowe to najczęściej spotykane danie w kuchni polskiej.
Podczas przygotowania jest podsmażane  a następnie duszone w miodzie i piwie.
Karmelizowany sos pomidorowo miodowo piwny jest uzupełnieniem wyrazistego smaku żeberka

SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI WANILIOWYMI

Tradycyjny deser z ciasta kruchego i jabłek. Wypiekana jest na cienkim cieście a na wierzch przygotowywana jest słodka kruszonka.
Dzięki prażeniu jabłek z cynamonem szarlotka nabiera bardzo aromatyczny, lekko słodki smak.

120

Tel.: 12 430 07 62
e-mail: biuro@restauracja-galicyjska.pl